Salaattitacot guacamolella ja salsalla

Luontaisesti gluteenittomat salaattitacot maistuvat ihan jokaiselle! Salaattikääre tuo kaivattua raikkautta meksikolaisen tacokastikkeen rinnalle, eikä rapea suutuntumakaan haittaa. Herkullinen guacamole syntyy helposti itse, meksikolaisen reseptin mukaan.

Cosmopolitan-salaatin lehtiä

Jauhelihakastike tacoille:

250 g jauhelihaa
½ vihreä paprika
2-3 kynttä valkosipulia
1 tl chiliä
1 tl paprikaa
1 tl juustokuminaa
1 tl oreganoa
Oliiviöljyä
Suolaa ja pippuria

Tuoresalsa:

3 kypsää tomaattia
3 kevätsipulin vartta
½ limen mehu
Tuoretta chiliä tai jalapenoa maun mukaan
Muutama oksa tuoretta korianteria
Oliiviöljyä
Suolaa ja pippuria

Guacamole:

2 kypsää avokadoa
1 kypsä tomaatti
2 rkl pilkottua sipulia (kevätsipulin valkoiset osat)
½ limen mehu
Muutama oksa tuoretta korianteria
Suolaa ja pippuria

Pilko paprika ja hienonna valkosipuli. Paista jauheliha ja lisää sekaan pilkottu paprika, valkosipuli sekä mausteet. Lisää hieman vettä ja anna hautua 30 minuutista tuntiin kärsivällisyytesi mukaan (lisää ajoittain vettä, mikäli haudutat pidempään).

Valmista salsa: pilko tarjoilukulhoon tomaatit, kevätsipuli ja chili. Purista sekaan limemehu sekä lisää sekaan tuoretta korianteria maun mukaan, muutamasta oksasta ½ ruukkuun.

Valmista guacamole: pilko kypsät avokadot ja tomaatti sekä kevätsipulin valkoiset osat (n. 2 rkl sipulia riittää). Sekoita kaikki ainekset keskenään blenderissä, sauvasekoittimella tai perimeksikolaiseen tapaan morttelissa (jonka korvaat mökillä mainiosti kulholla ja haarukalla). Voit lisätä sekaan halutessasi myös tuoretta jalapenoa tai chiliä.

Kokoa taco-annos Cosmopolitan-lehteen: pohjalle jauhelihakastiketta, väliin guacamolea ja päälle tuoresalsaa. Koristele tuoreella chilillä ja korianterilla.

Vinkki: Voit halutessasi käyttää myös valmista guacamolea ja salsaa. Jauhelihan voi korvata soijarouheella.

Facebookpinteresttwitter