Marjaisa fetasalaatti

Fetasalaatti saa ihanan kesäisen twistin tuoreista marjoista ja nektariineista. Unohtumattoman makuyhdistelmän viimeistelevät vaniljavinegretti, minttu ja paahdetut mantelit. Cosmopolitan tuo annokseen rapeutta ja raikkautta. Tähän reseptiin jää koukkuun!

Fetasalaatti:

1 Cosmopolitan-salaatti
400 g fetaa
2-3 nektariinia
2 dl mustikoita
kourallinen mansikoita
1/2 ruukkua mintunlehtiä
1 dl paahdettuja manteleita

Koristeeksi versoja.

Vaniljavinegretti-kastike:

2 rkl balsamiviinietikkaa
4 rkl oliiviöljyä
1 tl hunajaa
1 vaniljatanko
ripaus suolaa
rouhaus mustapippuria

Valmista ensin vaniljavinegrettikastike. Mittaa kulhoon etikka, oliiviöljy ja hunaja. Sekoita. Halkaise vaniljatanko ja kaavi ulos siemenet. Mausta kastike vaniljatangonsiemenillä, suolalla ja pippurilla.

Irrota Cosmopolitan-salaatinlehdet ja aseta ne tarjoiluastiaan. Leikkaa huuhdellut nektariinit lohkoiksi, halkaise mansikat ja mantelit. Kokoa Cosmopolitan-lehdille murennettua fetaa, mustikoita, mansikan puolikkaita ja nektariinin lohkoja. Koristele annos halkaistuilla, paahdetuilla manteleilla ja mintunlehdillä sekä versoilla. Pirskota päälle vaniljavinegrettikastiketta.

Resepti ja kuva: Mari Moilanen | www.jotainmaukasta.fi
Facebookpinteresttwitter