Mozzarellasalaatti

Tuunaa italialainen mozzarellasalaatti seuraavalle tasolle lisäämällä klassikkoreseptiin itsetehtyä pestoa, tuoreita herneitä ja sitruskrutonkeja. Hunajainen sitruskastike kruunaa makuyhdistelmän.

Mozzarellasalaatti:

1 Cosmopolitan-salaatti
3 buffalomozzarellaa
1/2 dl pestoa
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 ruukku herneenversoja
2 dl tuoreita herneitä

Koristeeksi basilikanlehtiä. Lisäksi pestoa ja sitruskrutonkeja.

Pesto:

25 g pinjansiemeniä
50 g parmesaania
1 valkosipulinkynsi
1 dl oliiviöljyä
1/2 ruukkua basilikaa
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä

Sitruskrutongit:

2 siivua maalaisleipää
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl valkosipulia
1 sitruunan raastettu kuori

Hunajainen sitruskastike:

2 rkl sitruunanmehua
1 rkl hunajaa
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
rouhaus mustapippuria

Valmista ensin pesto mittaamalla ainekset tehosekoittimeen ja ajamalla ne sileäksi pestoksi. Voit myös käyttää hyvää valmispestoa.

Leikkaa maalaisleipä reiluiksi kuutioiksi. Kuumenna oliiviöljy pannulla, lisää murskattu valkosipulinkynsi ja paista leipäpalat rapeiksi. Lisää lopuksi raastettu sitruunankuori. Valmista kastike sekoittamalla ainekset keskenään.

Revi Cosmopolitan-salaatti paloiksi ja sekoita joukkoon herneet. Aseta ainekset tarjoilukulhoon. Kokoa päälle paloiksi revittyä buffalomozzarellaa, aurinkokuivattuja tomaatteja ja basilikanlehtiä. Lusikoi pestoa jokaisen mozzarellapalan päälle. Koristele annos herneenversoilla ja sitruunakrutongeilla. Pirskota päälle kastike.

Vinkki: Voit käyttää myös valmispestoa. Kesällä salaatissa maistuvat tuoreet herneet, talvikaudella ne voi jättää pois reseptin kärsimättä – tai korvata vaikka herneenversoilla. 

Resepti ja kuva: Mari Moilanen | www.jotainmaukasta.fi
Facebookpinteresttwitter