Halloumi-salsarullat

Raikkaat halloumi-salsarullat sopivat alkuruuaksi, noutopöytään ja piknik-evääksi. Kirpeän makeat salaattirullat ovat gluteenittomia. Cosmopolitan-salaatti säilyy täytteiden ympärillä rapeana vaikka seuraavaan päivään saakka.

200 g halloumia

Salsa:

1/3 kurkku
1/2 makea sipuli
1 -2 tomaattia
1 avokado
1/2 mango
n. 1/2 ruukku korianteria

Kastike:

1 limen mehu
2 rkl oliiviöljyä
1/2 tl vaahterasiirappia
ripaus suolaa
mustapippuria

Lisäksi kahdeksan lehteä Cosmopolitan-salaattia

Leikkaa halloumi viipaleiksi ja grillaa viipaleisiin raidat grillissä tai parilapannulla. Viipaloi grillatut palat 4-5 osaan.

Valmista kastike sekoittamalla kastikeainekset sekaisin kulhossa.

Huuhtele vihannekset. Pilko kurkku, avocado, mango ja sipuli kuutioiksi. Kuutioi tomaatti, poista siemenet. Silppua korianteri. Sekoita ainekset kevyesti keskenään ja lisää joukkoon kastike sekä grillatun halloumin palat.

Aseta kaksi Cosmopolitan-salaattilehteä tyviosat vastakkain niin, että muodostuu kulho. Kiedo rulla voipaperiin ja täytä halloumi-salsalla.

Vinkki: rullat voi valmistaa ja täyttää valmiiksi edellisenä iltana ja ottaa mukaan evääksi töihin tai mukaan piknikille.

Resepti ja kuva: Mari Moilanen | www.jotainmaukasta.fi
Facebookpinteresttwitter