Pekoni, salaatti ja tomaatti sopivat täydellisesti leivän kumppaniksi, siksi BLT-kirjainyhdistelmää kantavat leivät ovat olleet herkkusuiden suosiossa jo 1900-luvun alusta saakka. Cosmopolitan on tämänpäivän takuuvalinta kaikkiin sandwicheihin, kolmioleipiin ja toasteihin, sillä se säilyy rapeana muita salaatteja pidempään. Grillattu lohi ja kotitekoinen majoneesi nostavat BLT-leivät uusiin sfääreihin. Kokeile ja ihastu!
300 g lohifileetä
4 siivua maalaisleipää
8 Cosmopolitan-salaatinlehteä
100 g pekonia
2 pihvitomaattia
1 punasipuli
2 avokadoa
2 rkl kookossokeria
1 rkl sormisuolaa
1/2 rkl chilihiutaleita
1/2 rkl pippurisekoitusta
1 keltuainen
1 tl sitruunanmehua
1-1 1/2 dl rypsiöljyä
ripaus suolaa
rouhaus mustapippuria
Lisäksi silputtua, tuoretta ruohosipulia, mustapippuria ja chilihiutaleita
Hiero lohipalan pintaan mausterub ja anna lohen maustua vähintään puolen tunnin ajan. Kypsennä lohi grillissä meheväksi nahkapuoli alaspäin noin 10-15 minuutin ajan lohipalan paksuuden mukaan.
Valmista majoneesi (voit käyttää halutessasi myös valmismajoneesia). Laita keltuaiset, sinappi, sitruunamehu ja mausteet kulhoon. Sekoita. Lisää kulhoon rypsiöljyä ensin tipoittain ja vähitellen ohuena nauhana kokoajan sauvasekoittimella vatkaten. Lisää öljyä, kunnes majoneesi on sopivan paksua.
Grillaa maalaisleivät rapeiksi grillissä tai paistinpannulla. Paista pekonisiivut rapeiksi. Leikkaa tomaatit, avokadot sekä sipulit ohuiksi siivuiksi.
Kokoa leipä laittamalla nokare majoneesia jokaiselle leivälle, lisää päälle kaksi Cosmopolitan-salaatinlehteä, sipulia, tomaattia, pekonia ja avokadoa. Viimeistele annos palasella grillattua lohta.
Ripota pinnalle hieman chilihiutaleita, rouhaise päälle mustapippuria ja koristele annos silputulla ruohosipulilla.
Vinkki: Voit käyttää myös valmismajoneesia. Talvikaudella lohen voi paistaa pannulla.