salaattisivun_kuva

Cosmopolitan-salaatti

Cosmopolitan on makea, rapea ja raikas salaatti. Hienostunut maku ja ainutlaatuinen kestävyys on saatu jalostamalla samaan salaattiin jäävuorisalaatin ja roomansalaatin parhaat ominaisuudet.

Cosmopolitan säilyy erilaisissa salaateissa kauniina ja rapeana pitkään, siksi se nauttii ammattikokkien suuresta suosiosta. Cosmopolitan sopiikin mainiosti rentoon kesäkokkailuun: voit tehdä salaatin kastikkeineen valmiiksi hyvissä ajoin, silti se on raikasta vielä seuraavan päivän piknikillä tai mökkiaterialla.

Kaupassa tunnistat Cosmopolitanin kauniin vihreästä väristä ja suiposta muodosta. Kotona ihastut sen makeaan ja raikkaaseen makuun. Monikäyttöinen Cosmopolitan inspiroi kokeilemaan uudenlaisia käyttötapoja salaatille: rullaa, kääri, täytä – tai tee mitä ikinä itse haluat!

Kasvatettu Suomessa

Suomen kasvukaudella Cosmopolitan-salaattia viljelevät pälkäneläinen Rödingin tila ja haukivuorelainen Vihannesyhtymä 3T. Rödingin tilalla on pitkät perinteet: vihannesten viljely aloitettiin jo 1960-luvulla juurikkaista; nykyisin tila on erikoistunut salaatteihin.

PUHDAS – ilman kemiallisia torjunta-aineita

Kotimaisen, Rödingin Tilan kasvattaman Cosmopolitan-salaatin viljelyssä ei käytetä lainkaan kemiallisia torjunta-aineita. Salaattipenkki on katettu biohajoavalla kalvolla, jonka läpi taimet istutetaan. Kalvo suojaa istutuksia rikkakasveilta ja pitää kasvualustan kosteana ja ravinteikkaana. Biohajoava kalvo on ympäristöystävällinen ja energiatehokas: se nostaa maaperän lämpötilaa, nopeuttaa itämistä ja viljelykiertoa sekä vähentää kastelutarvetta.